Mana nagara Islam anu pangsaéna di dunya? Populasi Muslim panglobana di hiji nagara aya di Indonesia, nagara tempat 12.7% umat Islam sadunya,…

klub Muslim

Idul Adha ogé bisa diéja ʾIdul Adha atawa Idul Adha. Biasana sok disebut lebaran. Tapi, Idul Fitri ogé tiasa ngarujuk kana festival sanés, Idul Fitri, anu lumangsung dina…

klub Muslim

Naon anu anjeun nyarios nalika aya anu muji anjeun dina Islam? Atoh, upami aya anu muji anjeun, ngan ukur hatur nuhun, ditambah ngucapkeun "alhamdulillah" (sadayana puji pikeun…

klub Muslim

Jawaban gancang: Cuka anggur sareng cuka balsamic dianggap Haram sabab ngandung jumlah alkohol anu ageung. Sadaya jinis cuka anu sanés dianggap Halal. Nyaéta…

klub Muslim

Naha Quran nyebut bulan? Al-Quran negeskeun yén bulan mangrupikeun tanda Gusti, sanés déwa nyalira. Naon anu didawuhkeun ku Alloh ngeunaan bulan?…

klub Muslim

Élmuwan maju dina widang aljabar, kalkulus, géométri, kimia, biologi, ubar, sareng astronomi. Seueur bentuk seni mekar salami Jaman Emas Islam, kalebet keramik, karya logam, tékstil, bercahya…

klub Muslim

Sanaos Asaf Jahs (Nizams), panguasa Nagara Hyderabad baheula, nyaéta Muslim Sunni, aranjeunna teras-terasan nyepengkeun ibadah Muharram. Dina waktosna aranjeunna koloni khusus ...

klub Muslim

Urang Islam teu nyembah brahala di Mekah. Kami henteu nyebatna Idol. Éta mangrupikeun batu anu dilaksanakeun ku Nabi Muhammad di Mekah tujuan utama…

klub Muslim

Dina kitab suci Al-Qur’an (SWT) Allah geus ngadawuh ngeunaan hak-hak mahar ka pamajikan. “Jeung pasihan mahar ka awéwé salaku hadiah. Lajeng, upami aranjeunna…

klub Muslim

Aranjeunna parantos naék salaku gerakan agama di Dira'iyya di Nejd taun 1744-1745. Doktrinna mendakan sababaraha simpatisan di Hejaz, sareng Mufti Mekah ngucapkeun…

klub Muslim