Cili është shteti më i mirë islam në botë? Popullsia më e madhe myslimane në një vend është në Indonezi, një vend ku jetojnë 12.7% e muslimanëve në botë,…

klub mysliman

Kurban Bajrami gjithashtu mund të shkruhet 'Id al-Adha ose Eid-ul-Adha. Shpesh quhet thjesht Bajram. Megjithatë, Bajrami mund t'i referohet edhe një feste tjetër, Fitër Bajramit, e cila ndodh në…

klub mysliman

Çfarë thoni kur dikush ju komplimenton në Islam? Gjithsesi, nëse dikush do të të lavdëronte, thjesht thuaj faleminderit, plus thuaj “elhamdulillah” (të gjitha lavdërimet janë për…

klub mysliman

Përgjigje e shpejtë: uthulla e verës dhe uthulla balsamike konsiderohen haram pasi përmbajnë një sasi të konsiderueshme alkooli. Të gjitha llojet e tjera të uthullës konsiderohen hallall. Është…

klub mysliman

A e përmend Kurani hënën? Kurani thekson se hëna është një shenjë e Zotit, jo në vetvete një zot. Çfarë tha Allahu për Hënën?…

klub mysliman

Shkencëtarët avancuan fushat e algjebrës, kalkulusit, gjeometrisë, kimisë, biologjisë, mjekësisë dhe astronomisë. Shumë forma të artit lulëzuan gjatë Epokës së Artë Islame, duke përfshirë qeramikën, punimin e metaleve, tekstilet, ndriçimin…

klub mysliman

Megjithëse Asaf Jahs (Nizams), sundimtarët e shtetit të dikurshëm të Hyderabadit, ishin myslimanë sunitë, ata vazhduan të patronizonin respektimin e Muharremit. Ishte gjatë kohës së tyre që kolonitë speciale…

klub mysliman

Ne muslimanët nuk e adhurojmë idhullin në Mekë. Ne as nuk e quajmë Idol. Është një gur i hipur nga profeti Muhamed në Mekë me qëllimin kryesor…

klub mysliman

Në Kuranin famëlartë (SWT) Allahu ka deklaruar për të drejtat e prikës ndaj gruas. “Dhe grave u jepni si dhuratë prikën e tyre. Më pas, nëse janë…

klub mysliman

Ata ishin ngritur si një lëvizje fetare në Dira'iyya në Nexhd në 1744-1745. Doktrina e tyre gjeti pak simpatizantë në Hexhaz dhe Myftiu i Mekës shpalli…

klub mysliman